COSMOPOLITAN – 4 * Дубай, ОАЕ

COSMOPOLITAN – 4 *
Дубай, ОАЕ
05.04.2016

ПРОМЕНИ В ОСИГУРИТЕЛНОТО И ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО – 2016 г

Определяне и деклариране в НАП на окончателния размер на осигурителния доход на самоосигуряващите се лица за 2015 г. – попълване на Таблица 1 и 2 в Справката към данъчната декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ.
Осигуряването на собственици и съдружници в търговски дружества.
Наредба за паричните обезщетения и помощите от държавното обществено осигуряване, подаване на документи в НОИ.
Промени в Наредба № Н-8,подаване на Д1, Д3, Д6 и др. в НАП
Промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
Закон за бюджета на ДОО и на НЗОК за 2016 г.
Закон за здравното осигуряване – промени от 01.01.2016 г.
Кодекс за социално осигуряване –промени от 01.01.2016 г.
Придобиване право на пенсия.
-нови изисквания за осигурителен стаж и възраст.
-размер на пенсията.
-специални правила за някои категории осигурени лица.
Промени в наредбите, свързани със социалното осигуряване
Актуални промени в при внасянето на осигурителните вноски и подаването на декларации.
Работа в друга държава-членка на ЕС.
Промени в трудовото законодателство през 2015 г.и 2016 г.- промени в Кодекса на труда и Наредбата за работното време, почивките и отпуските.
Казуси от практиката.

Лектор: Аспасия Петкова – консултант по социално и здравно осигуряване. Работила като директор в ЦУ на НОИ, зам. директор в ЦУ на НАП, гл. експерт в МТСП. С дългогодишен опит в областта на социалното и здравното осигуряване.
ЦЕНА:
BB 495.5 €
доплащане семинарна такса 70 лв.

Разписание на полетите в местни времена:
05.04 София /Терминал 1/ 12:40 Дубай 18:35

Часовата разлика между София и Дубай е +2 часа до 26.03.2016 и +1 час след това.

1 ден
Полет на „Wizz Air” София /Терминал 1/ – Дубай /летище Al Maktoum – Dubai World Centre/. Трансфер до избрания хотел в Дубай. Нощувка.

2 – 4 ден
Закуска в хотела. СИТИ-ТУР на Дубай с екскурзовод на български език /включен в пакетната цена/: ще видите хотела във формата на платноходка „Burj Al Arab“ (без вход на територията на хотела) и хотелския комплекс Atlantis The Palm на изкуствения остров във формата на палма – The Palm Jumeirah, луксозните райони Madinat Jumeirah с традиционен пазар Souk Madinat Jumeirah и Dubai Marina, както и Аквариума в Dubai Mall+шоуто на фонтаните в подножието на Burj Khalifa. Нощувка.

3 – 4 ден
Закуска в хотела. Свободно време с възможност за екскурзия /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

5 ден
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12 часа и свободно време до часа на трансфера до летище Al Maktoum – Dubai World Centre за полета до София /Терминал 1/ .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет София–Дубай–София с полет на Wizz Air с включен 1 бр. чекиран багаж с тегло до 32 кг и 1 бр. голям салонен багаж до 10 кг. с размери 56/45/25 (не включва кетъринг по време на полетa)

трансфери летище-хотел-летище

4 нощувки на съответния пансион в избран хотел в Дубай

СИТИ-ТУР на Дубай с екскурзовод на български език

медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance)*

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

пътнически и летищни такси в размер на 90 евро към настоящия момент (06.11.2015 г)

допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане)*

евентуална горивна такса**

задължителна туристическа такса за всички пристигащи в Дубай: заплаща се в местна валута от клиентите на място в хотела и е в размер както следва / на стая на нощувка: хотели 5* – 20 дирхама (около $5,50 USD); хотели 4*/ Appt. – 15 дирхама (около $4,50); хотели 3* и 2* – 10 дирхама (около $3)

доплащането за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 4 евро за целия престой; за лица от 75 до 85 г: 12 евро за целия престой

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:

авансово плащане от 350 евро на човек при записване

доплащане: до 36 дни преди датата на пътуване /с изключение на резервациите по промоция за ранни записвания, за които пълното плащане задължително трябва да е според условията в съответната промоция/

2. Необходими данни:

трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от ОАЕ)

3. Анулационни срокове:

3. 1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 36 дни преди датата на пътуването.

3.2. При анулация по – малко от 36 дни преди датата на пътуването се дължи на неустойка в размер на:

Ако направената анулация е от 35 дни до 22 дни преди датата на пътуването – 350 евро/700 лева

Ако направената анулация е от 21 до 16 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването.

Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ПРИМЕРНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА:

Екскурзия до столицата Абу Даби – $70 за възрастен / $50 за дете

Ferrari парк – $100 за възрастен / $100 за дете

Разходка с традиционна арабска лодка „Dhow“ с включена вечеря – $80 за възрастен / $60 за дете

Джип-сафари в пустинята – $65 за възрастен / $45 за дете

входен билет за Burj Khalifa – $50 за възрастен/дете

Горният списък включва част от най-популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Дубай. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи, цени на входни такси и други.

Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Важно:

като правило хотелите в Дубай не предоставят нормално трето легло при стандартните типове стаи, а в много случаи възможността и цената за настаняване на трети възрастен е по запитване. Също така цените при настаняване с деца не включват допълнително легло, а подразбират детето да спи при родителите си; допълнително легло за дете се предоставя по желание срещу заплащане /освен ако в забележките към хотела не е указано друго/.

За някои хотели сроковете за анулация и неустойки се различават от условията в стандартната програма. Също така за редица хотели промяната на имена на турист във вече потвърдена резервация се приема за анулация, за която са валидни съответните условия за анулация.

В повечето от крайбрежните хотели на Дубай, както и в някои градски хотели при настаняване се изисква депозит в брой или с блокиране на определена сума по кредитна карта за случаите на допълнителни разходи, които не влизат в стойността на стаята – ползване на мини-бар, междуградски телефонни разговори и т.н. Неизполваният депозит се връща в деня на заминаването в дирхами, които може да се обменят на летището.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Wizz Air

седалище и адрес: Budapest International Airport Building 221

номер на лиценз: H-016

тип самолет: AIRBUS A320

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.

Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.

Медицинската застраховка е сключена в “Групама Застраховане“ ЕАД (асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE). В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак – Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.

Местоположение
в района Ал Барша, на 10 минути пеша от търговския център Mall of the Emirates. На близо се намира станцията на метрото Sharaf DG.

Стаи
сейф, room service – денонощно, вана, сешоар, микровълнова печка, душ, телевизор: LCD, телефон, мини бар – платено, набор за приготвяне на чай и кафе, Интернет: Wi-Fi, платено, радио, халат и чехли, будилник, бюро

Безплатни Услуги
сауна, фитнес: денонощно, джакузи

Платени Услуги
масаж

Удобства
ресторант, магазин за сувенири, пералня, автобус до плажа (плаж Jumeirah Beach Park (20 минути с кола), платен вход), кафе, басейн, 2 конферентни зали
салон за красота, Wi-Fi платено, паркинг, автобус до търговския център Mall of the Emirates – безплатно, снек бар, бизнес център, стая за пушене

Напишете коментар