ПРЕГЛЕД НА АКТУАЛНИТЕ ПРОМЕНИ В ТРУДОВОТО И ОСИГУРИТЕЛНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ОТ НАЧАЛОТО НА 2017 г. И ОЧАКВАНИ ПРОМЕНИ ПРОМЕНИ В КОДЕКСА НА ТРУДА

Семинар по трудово и осигурително законодателство, промени в кодекса на труда в КЛАСИЧЕСКИ ЛИСАБОН

16.10-23.10.17

7 нощувки

ПРОГРАМА
ПРЕГЛЕД НА АКТУАЛНИТЕ ПРОМЕНИ В ТРУДОВОТО И ОСИГУРИТЕЛНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ОТ НАЧАЛОТО НА 2017 г. И ОЧАКВАНИ ПРОМЕНИ
ПРОМЕНИ В КОДЕКСА НА ТРУДА
ПРОМЕНИ В НАРЕДБА № 5 – Ново изискване при подаване на уведомление за трудови договори в сила от 01.04.2017 за посочване на код по ЕКАТТЕ на населеното място. Задължително пререгистране на старите трудови договори до 30.10.2017 г.
ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ПОЧИВКИТЕ И ОТПУСКИТЕ
СУМИРАНО ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ -коректно съставяне на графици, отчитане на периодите на командироване и отпуск.Парични обезщетения.
КОМАНДИРОВАНЕ НА РАБОТНИЦИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
1. Директива 96/71/ЕО относно командироването на работници в рамките на предоставянето на услуги – основни правила за работа в друга държава-членка.
2. Промени в Кодекса на труда в сила от 1 януари 2017 г. – ново определение за командироване в държави-членки на ЕС и нови правила за определяне на трудовото възнаграждение.
3. Новата Наредба за условията и реда за командироване и изпращане на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги – процедура за командироване. Допълнително споразумение. Уговаряне на пътни и квартирни пари.
4. Обмен на информация между държавите-членки съгласно новата Директива 2014/67/ЕС, в сила от 1 януари 2017 г.
5. Определяне на приложимо законодателство – Регламент /ЕО/ № 883/2004. Основно правило и изключения.
6. Процедура за издаване на удостоверение А1 от НАП.
7. Внасяне на осигурителни вноски в България. Специални правила за определяне на осигурителния доход – чл. 6а от КСО /редакция в сила от 1 януари 2017 г./.
ПРОМЕНИ В КОДЕКСА ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ- ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ, ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ, ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД
МАЙЧИНСТВО – ПРОМЕНИ ОТ 1 ЮНИ 2017 Г.
БЕЗРАБОТИЦА- ПРОМЕНИ ОТ 1 ЮЛИ 2017 Г.
ПЕНСИОНИРАНЕ – ПРАВИЛА, УСЛОВИЯ ,ОСОБЕНОСТИ, ПРОМЕНИ
ПРОМЕНИ В НАРЕДБИТЕ, СВЪРЗАНИ СЪС СОЦИАЛНОТО И ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ
КОНТРОЛ И САНКЦИИ ПРИ НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО
Лектор: АСПАСИЯ ПЕТКОВА-работила като директор в ЦУ на НОИ, зам.директор в ЦУ на НАП, гл. експерт в МТСП

Програма на екскурзията:

Първи ден – понеделник. Отпътуване за Лисабон в 20.50.Кацане на летище Лисабон в 23.00. Посрещане и групов трансфер до хотел от избраната категория 3*/4*.Настаняване. Нощувка.
Втори ден – вторник. Закуска. 14.00 ч – обзорна екскурзия на Лисабон /4 часа/: туристическа програма в квартала Белен с основните забележителности на града: Кулата Белен, манастира на Йеронимитите и Паметника на Първооткривателите, главния булевард на Лисабон, Площада на Свободата, старинните квартали Алфама, Байша и площад Росио. Нощувка.
Трети ден – сряда. Закуска. По желание: целодневна екскурзия с високоскоростен влак или автобус до Порто . Вечеря .Нощувка.
Четвърти ден – четвъртък. Закуска. По желание: екскурзия в Двореца Ажуда, Моста 25 април, статуята на Христос, двореца Келуж – Португалския Версай /4 часа/.. Вечеря .Нощувка.
Пети ден – петък. Закуска. Свободен ден. Вечеря .Нощувка.
Шести ден – събота. Закуска. Свободен ден. Вечеря Нощувка.
Седми ден – неделя. Закуска. Целодневна екскурзия в най-известните португалски курорти на Атлантическото крайбрежие Кашкайш и Ещорил /8 часа/: Посещение на нос Кабо де Рока – най-западната точка на Европа. Свободно време за обяд. Разглеждане на Кралския Дворец в Синтра – удивителна средновековна крепост от 13 век, паметник на ЮНЕСКО. Посещение на замъка Пена. Вечеря . Нощувка.
Осми ден – понеделник. Закуска. Освобождаване на хотела до 12.00. Оставяне багажа на рецепция. По желание:целодневна екскурзия /9 часа/ в Томар, Баталя, Назаре, Алкобаса и Обидуш . Продължителност на екскурзията: 8.30.ч – до 17.30.ч. Вечеря Трансфер до летище Лисабон. Излитане за София в 23.50.
Девети ден – петък. Кацане на летище София в 5.50 ч.

Цена 1460 лв

Цената включва :

*самолетен билет на а/к България Еър София – Лисабон – София * 7 нощувки със закуски и вечери в хотел ***в Лисабон

* Семинарна такса

* трансфер летище – хотел – летище

* обиколка на Лисабон с екскурзовод на български

– – медицинска застраховка с покритие 2 000 евро

Цената не включва :

Туристическа такса престой в района на Лисабон ако бъде въведена

Екскурзии по желание при мин 25 души

Фатима – Назаре – Баталя – Обидош (цена 58 EUR)

По време на тази екскурзия ще посетите: Фатима – третия по значимост център в католическия свят /след Йерусалим и Ватикана/, посещаван ежегодно от милиони поклонници; Манастирът от 14 в. в Баталя /UNESCO/, Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия, където ще имате свободно време за обяд; Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в. Освен на прекрасната и вдъхновяваща атмосфера, в Обидош можете да опитате и типичната за португалците джинджиня (шоколадова чашка, в която се сипва типичен португалски алкохол).

Посещавани обекти и входни такси:

Базиликата във Фатима – безплатно

Манастира Баталя – 6 EUR , деца до 14 год. – безплатно, лица над 65 г. – 2,50 EUR, в неделя – безплатно

бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré, където се намира чудотворната икона на Дева Мария

Обидош – градините на замъка – безплатно.

Цена на джинджиня в Обидош – стандартно 1 EUR, а подобрените версии струват 1,50-2 евро.

Порто (58 евро)

Порто е перлата на португалския север. Амфитеатрално разположените къщи си играят с окото, греещи в оранжево, жълто, червено. Центърът на Порто с характерните старинни къщи е паметник на световната култура на ЮНЕСКО. В Порто може да опитате от всичко – да се възхищавате на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия – Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте на борда на някое от многобройните туристически корабчета /ако остане време/ или пък да отпочинете в някое от многобройните кафенета с чаша портвайн в ръка.

Посещавани обекти:

Катедралата на Порто – вход : свободен

двореца Болса – Вход: около 9 EUR.

моста Дон Луиш – има пешеходна зона, можете да се разходите по него

възможност за посещение на винарска изба с дегустация на Портвайн – 10 евро

Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил (38 EUR)

Разглеждане на Кабо да Рока – най-западната континентална точка на Европа, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 век в предградие, предпочитано от аристократите. И до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия. Разглеждане на яхтеното пристанище, казино Ещорил и неговите градини.

Посещавани обекти:

Кабо да Рока – може да закупите сертификат, че сте посетили най-западната континентална час на Европа, цена около 20 EUR.

Замъците на Синтра и Кейлуж (38 EUR)

Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18 век, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за кралска резиденция. В Синтра има възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра – дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20 век; величествения замък Пена, построен през 19 век на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра UNESCO – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до кладенец с невероятно мозаечно дъно. Кулата има 9 площадки, които които се асоциират с “Божествена комедия”, в която Данте описва деветте кръга на ада, рая и чистилището, които вървят отгоре-надолу. Мистичната кула се свързва с алхимични и зловещи масонски ритуали.

Посещавани обекти :

Националният дворец Кейлуж

вход дворец: възрастни (18- 64 год.) – 8,50 EUR, деца (6-17 год.) – 7 EUR, над 65 год. – 7 EUR

вход градини: възрастни (18- 64 год.) – 3,50 EUR, деца (6-17 год.) – 2,50 EUR, над 65 год. – 2,50 EUR

Кинта де Регалейра

вход: възрастни (18-64 год.) – 6 EUR, деца (6-17 год.) – 4 EUR, над 65 год. – 4 EUR

Замъкът Пена (работно време: от 10:00 ч. До 18:00 ч.)

вход за градините и двореца: възрастни (18-64 год.) – 11,50 EUR, деца (6-17 год.) – 9 EUR, над 65 год. – 9 EUR, семеен билет (2 възрастни + 2 деца) – 39 EUR

вход само за градините: възрастни (18-64 год.) – 6,50 EUR, деца (6-17 год.) – 5 EUR, над 65 год. – 5 EUR, семеен билет (2 възрастни + 2 деца) – 22 EUR

Паласио Насионал Синтра

вход: възрастни (18-64 год.) – 8,50 EUR, деца (6-17 год.) – 7 EUR, над 65 год. – 7 EUR

Евора (38 EUR)

Евора UNESCO е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за античното и средновековно минало на Португалия. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради.

Напишете коментар