ЙОНИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ – ПРЕВЕЗА БИЙЧ

ПРОМЕНИ В СОЦИАЛНОТО,ЗДРАВНОТО И ПЕНСИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ И В КОДЕКСА НА ТРУДА
21- 28.07.2014 г.
Цена – 520 лв

[more…]
Промени в социалното и здравното осигуряване

Данъчно- осигурителна сметка – промени, погасяване на задължения, механизъм на действие.
Подаване на декларации обр. 1 и 6 в НАП, приложения към от Наредба Н-8 от 2005 г. Примери
Коригиране на декларации обр. 1 и 6, приложения към от Наредба Н-8 от 2005 г. Примери
Погасяване на задълженията за осигурителни вноски през 2014 г. и лихвите – вноски за ДОО; вноски за здравно осигуряване; вноски за ДЗПО.
Последни промени в подзаконовите нормативни актове:
-Наредба за обществено осигуряване на самоосигуряващите се лица и българските граждани на работа в чужбина и морските лица;
-Наредба за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски;
-Наредба за реда за внасяне и разпределяне на задължителните осигурителни вноски и вноските за фонд „ГВРС”;
– Наредба № Н-8 за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и самоосигуряващите се лица.Подаване на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица;
– Наредба за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощите от държавното обществено осигуряване;
-Наредба за установяване, разследване, регистриране и отчитане на трудовите злополуки;
Окончателен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица.
Задължения на самоосигуряващите се лица за внасяне на вноски и подаване на декларации.
Контрол по спазване на осигурителното законодателство – глоби и санкции за работодатели и длъжностни лица.

Промени в Кодекса на труда през 2014 г.

Осиновяване на дете от 2 до 5 годишна възраст.
Нови изисквания за регистриране на извънредния труд.
Нови изисквания към контролните органи от Инспекцията по труда.
Нов вид трудов договор с условие за стажуване.
Промени в трудовия договор за ученичество.
Промени във връзка с уведомленията за регистрацията на трудовите договори и в Наредба № 5 за съдържанието и реда за изпращане на уведомлението по чл. 62, ал. 5 от Кодекса на
Разлика между трудов и осигурителен стаж, трудова и осигурителна книжка, трудов и граждански договор
Право на отпуски и ред за разрешаването им по КТ за временна неработоспособност, бременност и раждане, отглеждане на малко дете и осиновяване.
Санкции при нарушаване на трудовото законодателство.

Промени в пенсионното законодателство през 2014 г.

Промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж
Промени в отпускането на пенсиите на учителите
Изисквания за отпускане и изплащане на различните видове пенсии

Нови моменти в паричните обезщетения и актуална практика на НОИ

Осигурени лица, парични обезщетения, промени в Закона за гарантирани вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя
Парични обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане и срокове за изплащането им
Обезщетения за безработица
Парични помощи, изплащани от държавното обществено осигуряване
Лектор: Аспасия Петкова – консултант по социално и здравно осигуряване. Работила като директор в ЦУ на НОИ, зам. директор в ЦУ на НАП, гл. експерт в МТСП. С дългогодишен опит в областта на социалното и здравното осигуряване.

Организаторите си запазват правото за промени в програмата и условията на семинара!

1 ДЕН / понеделник /: Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Верия – Козани – Йоанина – Превеза. Късния след обяд пристигане в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН /вторник /: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / сряда /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Екскурзия до остров Корфу /целодневна / с панорамна обиколка на града – разглеждане старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата “Св.Спиридон”, двореца “Ахилийон”- лятната резиденция на Императрица Сиси, полуостров Канони и Мишия остров с беседа на български език. Свободно време и обратно прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН /четвъртък /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Екскурзия – Круиз 7 Йонийски острова / целодневен с включен обяд /. Един незабравим ден, в който ще имате възможност да посетите най забележителните Йонийски острови, без да загубите възможност за плаж: Лефкада – ще поплувате на най-хубавия му плаж Порто Кадзики; Кефалоня – най-големият от Йонийските острови; Итака – островът на Одисей; Скорпиос, Спарти и Скорпиди – бившите вече острови на Онасис; Мадури и Меганиси.Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / петък /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Екскурзия „Тайните на Епир” / целодневна /. Една прекрасна разходка назад във времето.От Залого – един от символите на свободата на Епир от турско робство до дълбините на гръцката Митология – река Ахерон, водеща до подземното царство на Хадес и „Оракулът на Смъртта” – Некромантио до съвременния курорт Парга. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / събота /: Закуска. Свободен ден за плаж . Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН / неделя /: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
*В един от дните / определя се по време на пътуването / има безплатна екскурзия до гр. Превеза и разглеждане останките на древния Никополис. Превеза е областен град, разположен на нос Актиум и според една от теориите за възникването му е основан от войските на цар Симеон I през 10 век, които са разположили тук своя лагер при обсадата на гр. Никополис. Град Никополис е бил най-важният град в областта до 18-19 век. Той е основан от Октавиан Август – 1-ият Римски Император след победата му над Марк Антоний и Клеопатра.
Цена на човек в двойна стая – 550.00 лв. 3-ти възрастен в двойна стая 450.00 лв.
Единична стая 730 лв
За туристите/семинаристи, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 95.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи пътуващи самостоятелно не ползват застраховка.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♣ Транспорт с комфортен автобус;
♣ 6 нощувки със закуски и вечери в хотел PrevezaBeach – www.prevezabeach.com;
♫ Екскурзия до гр. Превеза и разглеждане на древния Никополис с беседа на български език;
♣ Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
♣ Пътни, входни и магистрални такси;
♣ Водач през цялото пътуване и престой на място;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Семинарна такса 70 лв
• Семинарът ще се проведе при минимум 10 участника
♫ Круиз 7 Йонийски острова – 34 €, деца до 11.99 г. – 50% / с включени обяд +напитка на борда на кораба / ;
♫ Екскурзия „Тайните на Епир” – 28 €, деца до 11.99 г. – 50%; / с включени входна такса за Некромантио и разходка с лодка по река Ахерон /;
♫ Екскурзия до о-в Корфу с включени фериботни билети: 32 € – възрастен; деца до 11.99 г. – 50%
♫ Входна такса на двореца Ахилион – 8 €; над 20 човека – 5 €
За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!
Хотел Превеза Бийч 3* – намира се на брега на морето, на 2 км. от съседното селище Канали и на 17 км от гр. Превеза. Състои се от основна сграда / със стаи изглед море и изглед градина/ и 4 сгради построени в прекрасната градина на хотела /в тях всички стаи са с изглед море /. Стаи: балкон, климатик, TV, SAT, мини бар, сешоар, сейф, кана за чай и кафе.На разположение на туристите са: основен ресторант изглед море /открита и закрита част /; снак бар на басейна, таверна, лоби бар, 5 тенис корта, мини голф, волейбол, детска площадка. Веднъж седмично – Гръцка вечер, 2 пъти седмично жива музика в таверната и 3 пъти седмично жива музика на бар басейна, паркинг, мини маркет. Закуската, вечерята и обяда са на блок маса, но не включват напитки, освен традиционните кафе, чай, вода и сок на закуска.БЕЗПЛАТНО: WI-FI / публичните места /, чадъри и шезлонги на басейна и на плажа, кърпи за плаж.Круиз 7 Йонийски / Гръцки острова. Сутринта трансфер с автобус до остров Лефкада, селището Нидри / едно от любимите места за почивка на Мария Калас /. Към 10:00 се взема кораб, който отплава към южната и западната части на о-ва. По пътя се виждат няколко прекрасни селища на Лефкада – Poros, Syvota, Vasiliki и др. От западната страна корабът спира в близост до един от прекрасните плажове на Лефкада – Porto Katsiki. Възможност за къпане и плаж. След това се отправяме към най-големия от Йонийските острови – Кефалоня и по – специално селището Fiscardo /единствено запазило се от голямото земетресение 1957 г./. Корабът акустира на митичния остров Итака. Ще имате възможност да изпиете по кафе или да закупите сувенир в селището Kioni, което е приятно рибарско селце от северната страна на острова. Круизът продължава на север към островите на Онасис, като по пътя корабът спира за снимки в пещерата Papanikolis на остров Meganisi. Следва възможност за плуване до най-големия от островите на Онасис – Scorpios. Пътят минава покрай другите два негови острова Sparti и Skorpidi, както и острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis – о-в Madouri, които се намират съвсем близо до Нидри, където започва и завършва прекрасния круиз в Йонийско море. Следва трансфер до Превеза.Препоръчват се удобни обувки, шапка, очила, бански костюм, хавлии и дрехи за преобличане.
♫ Круиз 7 Йонийски острова – 34 €, деца до 11.99 г. – 50% / с включени обяд +напитка на борда на кораба /;
„ Тайните на Епир” – Открийте скритата красота на Епир и се върнете назад във времето. Турът започва с посещение на местността ЗАЛОГО – място, свързано с историята, символ на жертвоприношението и любовта към свободата. През 1803 г. след падането на Сули, Али Паша тръгва да гони група сулини заедно с 63 жени. От този връх жените се хвърлили в пропастта, танцувайки и пеейки, с бебета на ръце, само за да не станат турски робини. Паметникът е издигнат в тяхна чест. До него се достига посредством 410 стълби, започващи от манастира Св. Димитър. Продължаваме с посещение на устието на река река АХЕРОН и разходка с лодка по реката, която според Гръцката Митология води до подземното царство на бог Хадес. Тук може да се насладите на прекрасната природа – птици, водни костенурки, пеперуди и др. В живописното селце Амудия можете да обядвате вкусно в таверна край реката. НЕКРОМАНТИО – друга забележителност на р. Ахерон – Оракул, като този в Делфи и Додони, но със свой уникален характер и история. Наречен „Оракулът на смъртта” той е построен на вратата на Хадес и е ползван в древността от живите да комуникират със свои починали близки и роднини, да получат отговори на въпроси и помощ от тях. / Има входна такса от 2 евро за възрастен, 1 евро за дете /. Прекрасната екскурзия продължава покрай кристалните води на р. Ахерон към нейните извори. Според митологията долината на р. Ахерон е била място за отдих и дом на душите. От тук ги е вземал Хадес и прекарвал с лодка в своето подземно царство. Екскурзията не приключва тук, а продължава към Парга – живописен курорт на брега на Йонийско море, разположен на прекрасните заливи Валтос и Крионери. Екскурзията е целодневна, автобусна, препоръчват се удобни обувки.
♫ Екскурзия „Тайните на Епир” – 28 €, деца до 11.99 г. – 50%; / с включени входна такса за Некромантео и разходка с лодка по река Ахерон /;
Остров Корфу – отпътува се сутринта с автобус до Игуменица, откъдето групата се качва на ферибот. Пристига се в главния град на острова след 1 час и 45 минути. Панорамната обиколка на града започва с посещение на двореца Ахилийон – лятната резиденция на Императрица Сиси, полуостров Канони и Мишия остров; разглеждане старата и новата крепост, разходка по главната част – Листон, църквата “Св.Спиридон”, и др. с беседа на български език. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Към 16:30 часа се взема обратен ферибот до Игуменица и трансфер с автобуса до хотела.
♫ Екскурзия до о-в Корфу с включени фериботни билети: 32 € – възрастен; деца до 11.99 г. – 50%
♫ Входна такса на двореца Ахилион – 8 €; Над 20 човека – 5 € / децата не ползват отстъпки /;
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: Няма – Гарантирано пътуване !
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.
Туроператорът е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица № 03700100000295. Лица до 5 год. и над 64 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 7.00 лв.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.

Превод може да извършите по следната банкова сметка:
„Счетоводство, контрол и финанси 2004” ЕООД
ПИБ АД, клон: „Раковски”
IBAN: BG78 FINV 9150 1015 5186 88; BIC: FINVBGSF
e-mail: marketing@skf-bg.com; skf2004@dir.bg
контакти GSM: 0878 471010; 0877 861010; 0877 281010; тел./факс: 02/ 88 777 66

Напишете коментар