Предколеден Рим със самолет

„Последни промени в трудовото и осигурителното законодателство“
4 дни / 3 Нощувки
Дати на отпътуване:
10.12.2015г

Цена от:
770 BGN

Полетно разписание:
София Излита в 07:40 Рим Каца в 08:50
Рим Излита в 09:35 София Каца в 12:35

Промените в КСО и наредбите по прилагането му през 2015 г.;
Промени в наредбата за самоосигуряващите се лица; промени в реда за заверка на осигурителните книжки;
Промени в Наредба № Н-8- нови кодове; Нова на Наредба за реда за избор на осигуряване, внасяне и разпределяне на задължителните осигурителни вноски, вноските за фонд“ГВРС“ и за обмен на информация; Новата наредба за паричните обезщетения и помощи от ДОО;Промените в Закона за здравното осигуряване- гратисен период до края на 2015 г. за уреждане на здравноосигурителния статус; промени от 2016 г.; Промени в кръга на осигурените лица по чл. 4 ал. 1 от КСО;Избор за промяна на осигуряването от ДЗПО в универсален пенсионен фонд във фонд „Пенсии“,. Нови фондове в ДОО;Промени в пенсионното законодателство. Нови условия за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.Промени в Кодекса на труда и Наредбата за работното време, почивките и отпуските;
Трудов договор по чл. 114а от КТ и нова наредба за регистрирането и отчитането му пред Инспекцията по труда; Задължение за водене на трудови досиета на работника или служителя;
Работно време с променливи граници; Ползване на платен годишен отпуск – без график, давност;
Промяна в полагането на нощен труд от непълнолетните от 16 до 18 годишна възраст;
Налагане на дисциплинарни наказания – нов ред;Прекратяване на трудовия договор на работник, навършил възраст за пенсиониране, обезщетение при пенсиониране и специална закрила при уволнение.
Прекратяване на правоотношението, сключено с пенсионер.Дискусия по въпроси на участниците.

Лектор: Аспасия Петкова – консултант по социално и здравно осигуряване. Работила като директор в ЦУ на НОИ, зам. директор в ЦУ на НАП, гл. експерт в МТСП. С дългогодишен опит в областта на социалното и здравното осигуряване.

Организаторите си запазват правото за промени в програмата и условията на семинара!
Цени за участие: • Семинарна такса за участие 70.00 лв.
Фирмата работи с лицензиран туроператор.
Лектор се осигурява при минимум 10 участника във семинара.

Превод може да извършите по следната банкова сметка:

„Счетоводство, контрол и финанси 2004” ЕООД
ПИБ АД, клон: „Раковски”
IBAN: BG78 FINV 9150 1015 5186 88; BIC: FINVBGSF

e-mail: marketing@skf-bg.com; skf2004@dir.bg
контакти GSM: 0878 471010; 0877 281010; тел./факс: 02/ 88 777 66
www.skf-bg.com

ДЕН-1
Събиране на летище София. Отпътуване от летище София за Рим. Кацане на летището в Рим. Трансфер до хотела.
Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.) – включена в цената:
Върховния Касационен Съд; площад “Кавур”; Замъкът “Сан`т Анджело” – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата “Свети Петър” – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”.
Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; “Циркус Максимус”; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата “Сан Клементе” с гроба на Константин-Кирил Философ.
Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели” и Капитолийските музеи и др. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт.
Нощувка.

ДЕН-2: Рим – Ватикана – Площадите на Рим
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание:
Посещение на Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър с екскурзовод на български език – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело.
Пешеходна разходка до площад “Испания” – където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт.
Нощувка.

ДЕН-3: Рим – Неапол – Помпей – Рим
Закуска.
Свободно време в Рим или туристическа програма по желание
Целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на античния Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Панорамна обиколка на Неапол – живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основан от гръцки колонизатори.
Нощувка в Рим.

ДЕН-4: Рим – София
Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.

Цена на човек:
Хотел 4*
ARCHIMEDE / NOTO / LUX / LUCE
http://www.sebraeli.net/i-nostri-alberghi Човек в двойна или тройна стая Единична стая Дете 2-11.99 в стая с 2 възрастни

10.12 – 13.12 770 899 650

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

Самолетен билет София – Рим – София с България Еър

Летищни такси валидни към 10.10.2014г

3 нощувки със закуски

Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на Рим

Трансфер летище – хотел – летище

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Водач от България за цялото пътуване

В цената не е включено:

такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел 6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

доплащане за слушалки при посещение на Помпей (2 EUR);

доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (2 EUR);

Екскурзия до Неапол и Помпей с професионален екскурзовод на български език – 109 лв за възрастен / 78 лв за дете Входни такси – Помпей 11 евро

Пешеходна обиколка на Римските площади с екскурзовод на български език (цената включва ползване на слушалки и местен екскурзовод) – 49 лв за възрастен / 29 лв за дете

Полудневна екскурзия до Ватиканските музеи и базиликата „Св. Петър” (цената включва еднопосочен трансфер от хотела до Ватиканските музеи, такса резервация, входна такса за музеите и църквата „Св. Петър”, слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) – 99 лв за възрастен / 69 лв за дете

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Резервации

Депозит: 300 лв при записване

Доплащане: 22 дена преди дата на тръгване

Условия за анулация

До 22 дни преди датата на пътуване – 100 лв

При по-малко от 22 дни до датата на пътуване – 100% неустойка

Забележки

Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.

Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии е 20 пълноплащащи

Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

Напишете коментар